Monie Doodeman
Docent Geweldloze Communicatie

Monie Doodeman

Communiceren vanuit je hart brengt je dichter bij jezelf en bij de ander.

Mensen kennis laten maken met het proces van Geweldloze Communicatie  is mijn bijdrage aan meer harmonie. Doordat mensen zich bewust worden van de impact van hun intentie in de communicatie, de woorden,  gedachten en hier anders mee omgaan, ontstaat er meer begrip. Waar meer begrip is, is meer harmonie.

Op het moment dat ik in contact kwam met Geweldloze Communicatie wist ik: dit is wat ik al die tijd gemist heb. Van jongs af aan probeerde ik mensen al bij elkaar te brengen. Ook later in mijn leven verbaasde ik me erover hoe mensen langs elkaar heen kunnen praten. Met Geweldloze Communicatie had ik ineens de tools in handen om mensen te helpen in verbinding te blijven, zowel met zichzelf als met de ander.

Sinds 2007 geef ik trainingen Geweldloze Communicatie. In 2011 ben ik als derde Nederlander gecertificeerd door het Center for Nonviolent Communication. Nu heb ik veel meer collega’s en ben ik blij dat op een andere manier communiceren in de belangstelling staat.

Ik geniet ervan om mensen op een speelse manier kennis te laten maken met dit gedachtegoed. De giraf en jakhals hebben binnen de Geweldloze Communicatie een symboolfunctie.  Ik gebruik de handpoppen dan ook in de training. Deze maken de luister- en spreekhouding expliciet en het oefenen ontspannen en inzichtelijk. Daarnaast werk ik met kleurrijke vloer- en handkaarten, zodat het proces helder wordt.