Korting & subsidie

Om de cursussen zo toegankelijk mogelijk te houden bieden we korting op ons cursusaanbod voor mensen met een U-pas of Stadspas Nieuwegein.

 

U-pas

U-pashouders kunnen hun budget gebruiken om de cursusprijs bij de Volksuniversiteit Utrecht te betalen. Je bepaalt zelf hoeveel van het budget je wil inzetten om de cursus te betalen.
Bij inschrijving vermeld je je pasnummer. Standaard wordt je hele resterende saldo gebruikt. Als je liever een ander bedrag wil gebruiken kun je dit aangeven in het opmerkingenveld tijdens het bestelproces.
Na je inschrijving wordt je U-pas en het saldo door ons gecontroleerd en bij goedkeuring krijg je per e-mail een betaallink voor het resterende cursusgeld. Pas als de betaling ontvangen is, is je inschrijving definitief.
Let op: er is nog géén plek voor je gereserveerd. Pas wanneer de betaling is ontvangen, word je plek gereserveerd. Het verwerken van je inschrijving kan enkele werkdagen duren. Het kan dus zijn dat de cursus in de tussentijd al vol raakt.
Wanneer je zeker wil zijn van een plek, kun je ervoor kiezen om de betaling eerst zelf te doen en per e-mail te laten weten dat je van het U-pas budget gebruik wil maken. Je krijgt het teveel betaalde bedrag dan teruggestort.

 

Nieuwegein Stadspas

Mensen uit Nieuwegein met een Stadspas krijgen korting op het gehele lesaanbod.
Bij inschrijving vermeld je het pasnummer van je Nieuwegein Stadspas.
Je inschrijving wordt gecontroleerd en wij nemen contact op met de gemeente Nieuwegein om jouw budget aan te vragen. Bij goedkeuring krijg je per e-mail een betaallink voor het resterende cursusgeld. Pas als de betaling ontvangen is, is je inschrijving definitief.
Let op: er is nog géén plek voor je gereserveerd. Pas wanneer de betaling is ontvangen, word je plek gereserveerd. Het verwerken van je inschrijving kan enkele werkdagen duren. Het kan dus zijn dat de cursus in de tussentijd al vol raakt.
Wanneer je zeker wil zijn van een plek, kun je ervoor kiezen om de betaling eerst zelf te doen en per e-mail te laten weten dat je van de Nieuwegein Stadspas gebruik wil maken. Je krijgt het teveel betaalde bedrag dan teruggestort.

 

STAP-budget

Het is helaas niet mogelijk om een cursus te betalen met het STAP-budget.

 

Subsidies Nederlands voor anderstaligen (NT2)

De gemeente Utrecht stelt jaarlijks een subsidie beschikbaar voor inwoners van de gemeente Utrecht en gemeente Stichtse Vecht. Dit betekent dat inwoners uit de gemeente Utrecht of gemeente Stichtse Vecht slechts € 225,- voor een cursus Nederlands betalen. Deze subsidie geldt voor module 1 tot en met 4. Vanaf module 5 is subsidie niet meer mogelijk.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je woont in de gemeente Utrecht of gemeente Stichtse Vecht; 
  • Je kunt aantonen dat je hogeropgeleid bent in het land van herkomst.
  • Je bent niet-inburgeringsplichtig
  • Je betaalt zelf voor de cursus (wanneer je werkgever betaalt is er geen subsidie mogelijk)

De subsidie wordt automatisch verrekend tijdens het bestelproces met een woonadres in de gemeente Utrecht of Stichtse Vecht.
 

- English -

Subsidy for Dutch language courses

The municipality of Utrecht provides an annual subsidy for residents of the municipality of Utrecht and the municipality of Stichtse Vecht, who do not have an integration obligation. This means that residents from the municipality of Utrecht or Stichtse Vecht pay only € 225,- for a Dutch language course. This subsidy applies to modules 1 through 4. From module 5 onwards, subsidy is no longer possible.

To be eligible for the subsidy, you must meet the following conditions:

  • You live in the municipality of Utrecht or the municipality of Stichtse Vecht; 
  • You can prove that you are higher educated in your country of origin.
  • You have no integration obligation.
  • You pay for the course yourself (if your employer is paying, the subsidy is not provided)

The subsidy is automatically applied during the ordering process with a residential address in the municipality of Utrecht or Stichtse Vecht.