Cultuur en gastronomie Argentinië

Cultuur en gastronomie Argentinië

Workshop

1 workshop van 2 uur

€ 40,00
Kies startdatum

Workshop

Cultuur en gastronomie Argentinië

Eten is, na voetbal, het favoriete tijdverdrijf in Argentinië. Tegen het einde van een broeierige zondagochtend ruik je overal in Argentinië de eerste rookpluimen van de barbecue. Deze ‘parrilla’ zal tot laat in de middag blijven branden en hele families en vriendengroepen samenbrengen.

Maar er is meer dan Argentijns vlees. Wellicht het bekendste en meest gegeten inheemse gerecht in Argentinië is de ‘empanada’. Dit deegpasteitje kan op vele manieren worden bereid, en kan altijd en overal gegeten worden.
In deze workshop leer je meer over de Argentijnse cultuur en welke rol het eten hierin speelt. Ook gaan we samen empanadas maken. Na een korte uitleg over het ontstaan van dit gerecht, de ingrediënten en kookinstructies, ga je onder begeleiding aan de slag.
“Fiesta de Cocina” zal de benodigde materialen en ingrediënten verzorgen en het proces stap voor stap uitleggen. Uiteraard zijn er ook vegetarische empanadas.
Aan het eind neem je, naast de nieuwe kennis en kookervaring, ook de zelfgemaakte empanadas mee naar huis.

  • Dag 1 : vrijdag 22 september van 19:30

Gebouw Volksuniversiteit
Nieuwegracht 41
3512 LE, Utrecht

C.C. (Carolina) Esquivel
Cocinar no es un servicio, cocinar es un acto de amor hacia los demás. Koken is geen dienst, koken is een daad van liefde voor anderen.

BEKIJK MIJN PAGINA >

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK