Hedendaagse architectuur

Hedendaagse architectuur

Cursus

€ 130,00
De inschrijving voor deze cursus is op dit moment niet geopend.

Cursus

Hedendaagse architectuur

“Architecture should speak of its time and place, but yearn for timelessness” - Frank Gehry.

Het hedendaagse architectenvak heeft zich enorm ontwikkeld in de twintigste eeuw. Bekende architecten reizen de wereld over en laten hun stempel achter op het internationale, architecturale speelveld. Van de iconische werken zoals Centre Pompidou in Parijs, Guggenheim Museum in Bilbao tot de mystieke Kerk van het Licht in Japan.

Dankzij de toepassing van nieuwe hoogwaardige en duurzame materialen en technieken, toont de stedelijke ontwikkeling in het binnen- en buitenland steeds meer gewaagde architectuur. Dit geldt voor zowel stations, luchthavens, kerken als hotels. Wat hebben de nieuwe technische ontwikkelingen voor invloed op de hedendaagse architectuur? Hoe ziet de beginfase, de tekeningen van deze meesters eruit? En door welke kunst of kunstenaars werden de architecturen bevlogen?

Dit is een cursus die je meeneemt naar verschillende landen, door de oeuvres van verschillende architecten en je laat kijken naar de meest verbluffende gebouwen. Aan het ‘woord’ komen onder andere Renzo Piano, Tadao Ando, Santiago Calatrava en Zaha Hadid. U zult verrast zijn door de diversiteit van architectuur die over de wereld verspreid staat. Maak kennis met de hedendaagse architectuur en wordt kenner van de grote architectuurnamen. 

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK