Java programmeren voor beginners

Java programmeren voor beginners

Cursus

€ 205,00

De inschrijving voor deze cursus is op dit moment niet geopend.

Cursus

Java programmeren voor beginners

Het leven zit vol met computers - in je huis, je auto, op school, op je werk. Overal zijn computers. En al die computers hebben software nodig die ze opdrachten geeft om uit te voeren. Van besturingssystemen als Windows en MacOS tot websites zoals Google en Bol, van spelletjes zoals Minecraft en Fortnite tot programma's als Photoshop en Word of Excel. Al deze software is geschreven in één of andere programmeertaal.

Waarom zou je een programmeertaal leren? Wel, het stelt je in staat om een computer opdrachten te geven en te laten uitvoeren. En dat niet alleen, leren programmeren helpt je ook om beter te begrijpen wat er nu precies gebeurt als een computer opdrachten krijgt of uitvoert.

In deze cursus zet je de eerste stappen in het programmeren met Java, één van de meest gebruikte en veelzijdige programmeertalen ter wereld en kun je aan het einde ervan zelf simpele applicaties maken. Schrijf je dus in en duik in de fascinerende wereld van software.

De cursus is bedoeld voor iedereen. Ervaring met of kennis van programmeren is niet nodig. Een beetje je weg kennen op je computer en in Windows/MacOS is wel handig en ook een redelijke beheersing van de Engelse taal komt goed van pas. Er is geen wiskundige kennis nodig (behalve dan dat je weet wat optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen is).

Wat je verder nodig hebt is een eigen laptop met Windows of MacOS (Windows heeft voorkeur, de lessen worden op Windows gegeven) en een wifi-verbinding.

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK