Ontwerp je eetbare tuin!

Ontwerp je eetbare tuin!

Cursus

€ 200,00

Kies startdatum

Cursus

Ontwerp je eetbare tuin!

Je kunt uit je tuin eten, zoveel staat er! Tenminste als je daarvoor de juiste planten kiest. Als je kiest om in lagen aan te planten kun je ook in een kleine tuin veel verschillende planten laten groeien. Van een kruidlaag kun je al heel snel plukken, een struiklaag geeft vaak het volgende jaar al bessen, van bomen kun je soms na 2 jaar al plukken. Sommige onkruiden kun je ook eten, die groeien ook heel snel. Aan de hand van de uitgangspunten van de permacultuur, kijken we naar een logische tuininrichting en hoe we de bodem kunnen verbeteren. In een voedselbos worden de lagen optimaal gebruikt om de veel en veel verschillende soorten fruit te laten groeien. Welke keuzes maak jij aan de hand van deze principes?

In 4 lessen neem ik jullie mee in de uitgangspunten. Vanaf de eerste les ga je kijken wat dat voor jou tuin betekent. Wat wil jij wel of juist niet toepassen. Wat wil je eten? Door de grote diversiteit ontstaat er een ecosysteem dat zichzelf versterkt. Met daarin ook plek voor voor insecten, bodemdieren, vogels etc. en ja die eten ook mee.

Aan het eind van de cursus heb jij een idee over hoe je je tuin eetbaar kunt inrichten. Met een lijst met planten die je er graag in zou willen zetten. Het is aan jou hoe groot de metamorfose van je tuin is en hoe veel nieuwe planten je erin wilt zetten. In de week dat er geen cursus is ben je dezelfde tijd kwijt aan teken en of opzoek werk.

Tekenmateriaal wordt tijdens de cursus uitgedeeld. Zelf meebrengen: etui met passer, geodriehoek, schaar, potloden en kleurpotloden.

4 lessen van 3 uur ,1 dagen per week:

  • donderdag 10 oktober van 19:00 tot 22:00
  • donderdag 17 oktober van 19:00 tot 22:00
  • donderdag 24 oktober van 19:00 tot 22:00
  • donderdag 7 november van 19:00 tot 22:00

Tekenmateriaal wordt tijdens de cursus uitgedeeld. 
Zelf meebrengen: etui met passer, geodriehoek, schaar, potloden en kleurpotloden.

Gebouw Volksuniversiteit
Nieuwegracht 41
3512 LE, Utrecht

thumb

H. (Henk) Hendriks
Ik vind het mooi om mijn eigen eten te zien groeien en te leren door te lezen, kijken en doen.

BEKIJK MIJN PAGINA >