Cursus: Waar kijk ik eigenlijk naar? Deel 1

Cursus: Waar kijk ik eigenlijk naar? Deel 1

Cursus

4 lessen van 2 uur

€ 90,00
Kies startdatum

Cursus

Cursus: Waar kijk ik eigenlijk naar? Deel 1

Waarom verzint de mens verhalen? En waarom beelden sommigen die op een podium voor honderden mensen uit? Voor het antwoord op deze vragen gaan we als groep op ontdekkingsreis. Deze voert ons langs de eerste mensachtigen, door de tempels van het oude Egypte, en van diep in de zee tot ver in de oneindige kosmos.

We gaan zien hoe de kunsten ontstonden en welke plek het theater daarin heeft. Leidraad gedurende onze reis zijn twee voor de kunsten belangrijke begrippen: Verandering en Beweging. Deze begrippen diepen we uit in een nadere kennismaking met het moderne theater in zijn vele verschijningsvormen. Om uiteindelijk alle in de cursus opgedane kennis en ervaring mee te nemen naar de schouwburg, waar we samen twee theatervoorstellingen van Utrechtse gezelschappen bezoeken.

Na afloop bespreken we de voorstellingen met de makers en de spelers. Waarna, als het goed is, je een antwoord kunt formuleren op de vraag waarmee je de cursus begon: "Waar kíjk ik eigenlijk naar?"

Aan deze cursus zijn twee theatervoorstellingen gekoppeld: op donderdag 6 april Second Life van dansgezelschap Shifft in de stadsschouwburg en op donderdag 20 april MetamorfosenII van theatergroep Aluin in podium de Hoge Woerd, de kaarten voor de voorstellingen zijn bij de prijs inbegrepen.

Donderdag 02/11/2023 - 19:30 uur.
Donderdag 09/11/2023 - 19:30 uur.
Donderdag 16/11/2023 - 19:30 uur.
Donderdag 23/11/2023 - 19:30 uur.

Gebouw Volksuniversiteit
Nieuwegracht 41
3512 LE, Utrecht

H. (Harry) van Noord
Zoveel mensen, zoveel invalshoeken. Elke dag opnieuw verbaas ik me over de mens.

BEKIJK MIJN PAGINA >

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK