Waar kijk ik eigenlijk naar? Deel 1

Waar kijk ik eigenlijk naar? Deel 1

Cursus

€ 90,00

De inschrijving voor deze cursus is op dit moment niet geopend.

Cursus

Waar kijk ik eigenlijk naar? Deel 1

Waarom verzint de mens verhalen? En waarom beelden sommigen die op een podium voor honderden mensen uit? Voor het antwoord op deze vragen gaan we als groep op ontdekkingsreis. Deze voert ons langs de eerste mensachtigen, door de tempels van het oude Egypte, en van diep in de zee tot ver in de oneindige kosmos.

We gaan zien hoe de kunsten ontstonden en welke plek het theater daarin heeft. Leidraad gedurende onze reis zijn twee voor de kunsten belangrijke begrippen: Verandering en Beweging. Deze begrippen diepen we uit in een nadere kennismaking met het moderne theater in zijn vele verschijningsvormen. Om uiteindelijk alle in de cursus opgedane kennis en ervaring mee te nemen naar de schouwburg, waar we samen twee theatervoorstellingen van Utrechtse gezelschappen bezoeken.

Na afloop bespreken we de voorstellingen met de makers en de spelers. Waarna, als het goed is, je een antwoord kunt formuleren op de vraag waarmee je de cursus begon: "Waar kíjk ik eigenlijk naar?"

Aan deze cursus zijn twee theatervoorstellingen gekoppeld: op donderdag 6 april Second Life van dansgezelschap Shifft in de stadsschouwburg en op donderdag 20 april MetamorfosenII van theatergroep Aluin in podium de Hoge Woerd, de kaarten voor de voorstellingen zijn bij de prijs inbegrepen.

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK