De cursus De kwesties op ons bord zit inmiddels vol!
Wil je toch deelnemen of andere opties bespreken? Geef ons dan je gegevens door voor de wachtlijst.
€ 23,00
Hoe en wat je eet is verstrengeld met opvoeding, cultuur, routines en gewoonten. Eigenlijk met van alles wat je als vanzelfsprekend ziet en daarom zelden bevraagt of veranderen wil. In deze lezing gaan we juist wel stilstaan bij de vanzelfsprekendheden van ons voedsel en onze voedingskeuzen.
Bij “Goed Eten” denk je misschien als eerste aan de bereiding van eten (koken) en of het lekker en gezond is. Maar voor het eten in je keuken of op je bord ligt, spelen er heel veel meer zaken waar morele vragen bij te stellen zijn: hoe is het geproduceerd?; van waar komt het en hoe is het hier gekomen?; hoe gaat het om met dieren en natuur; kortom: wie heeft er baat bij en wie schaadt het?
Verder heeft “Goed Eten” te maken met cultuur en maatschappij (bijvoorbeeld: wie mag er aanschuiven?; wie verdient er een eerlijke boterham aan?; inrichting van het landschap; de plaats van de mens in de natuur). Kortom: als je er even bij stil staat, roept “Goed Eten” veel meer vragen op, dan alleen persoonlijke oordelen over smaak, geur en esthetiek. Zo liggen er veel kwesties ‘op ons bord’.
In de lezing “De kwesties op ons bord” buigen we ons over de vraag: “Wat is GOED eten?”.
Geen
Gebouw Volksuniversiteit
Nieuwegracht 41
3512 LE, Utrecht
Ger Palmboom Palmboom
Samen in gesprek over complexe niet te vermijden vraagstukken helpt mensen om verstandiger en 'wijzer' besluiten te nemen.