Klei tweedaagse

Klei tweedaagse

Cursus

€ 140,00
De inschrijving voor deze cursus is op dit moment niet geopend.

Cursus

Klei tweedaagse

Tijdens deze cursus ga je heerlijk met je handen in de klei. Je gaat twee dagen achter elkaar aan de slag in het keramiek atelier. 

We maken een voerbakje voor de vogels. Je kunt kiezen voor verschillende modellen, en versiert het naar wens met gekleurde engobes. Een hangend model voor aan de muur van je balkon kun je ook voorzien van een textuur in de vorm van een afdruk met planten of bloemen.
En we maken een olla. Een olla is een ongeglazuurde poreuze pot van keramiek die tussen de planten tot de nek wordt ingegraven. Je vult hem met water dat zo naar de wortels sijpelt, waar het nodig is. Dit bespaart water en is handig als je er niet bent. Een kleine is nuttig in potten en plantenbakken, of maak een grotere voor in de tuin.

Liever aan een ander project werken? Ook dat is mogelijk!

De tweedaagse is zowel voor beginners als voor mensen die al eerder een cursus hebben gedaan en op zoek zijn naar nieuwe inspiratie.

Zelf lunch meenemen op beide dagen. Als het weer meezit kun je tijdens de pauze genieten van de prachtige tuin achter ons monumentale gebouw.

Dag 1: Keramiek maken van 9.30 tot 12 uur, instructie om 9.30 uur. Lunch (zelf meenemen) van 12 tot 12.30 uur, en van 12.30 tot 15 uur weer aan je eigen keramiek werken.
Dag 2: Keramiek maken van 9.30 tot 12 uur, instructie om 9.30 uur. Lunch (zelf meenemen) van 12 tot 12.30 uur, en van 12.30 tot 15 uur je werkstukken afronden.

 

De weken erna wordt je keramiek gedroogd en gestookt. Je krijgt bericht om het op te halen.

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK