Lezing: Mattheus Passion

Lezing: Mattheus Passion

Lezing

€ 23,00
Kies startdatum

Lezing

Lezing: Mattheus Passion

Stap binnen in de betoverende wereld van Johann Sebastian Bach's Mattheuspassie, waar verraad, schuld, lijden en liefde samensmelten tot een meeslepend muzikaal verhaal. In deze boeiende lezing werpen we een diepgaande blik op de subtiliteiten van Bach's meesterwerk, en ontdekken we hoe de componist emoties en verhaallijnen in prachtige tonen weet te vangen.

Bach's Mattheuspassie is niet zomaar een compositie; het is een meesterstuk waarin elke noot doordrenkt is met betekenis. Tijdens deze lezing nemen we je mee op een auditieve reis, waarbij we niet alleen de bekende momenten met bliksem en donder belichten, maar ook de minder opvallende, maar evenzeer betekenisvolle passages onder de aandacht brengen. Luister bijvoorbeeld naar de emotionele diepgang van de aria 'Erbarme dich', waar de viool een intense dialoog voert over schuld en berouw. Of laat je meevoeren door de gelaagde contrapunten in het koorwerk 'Kommt, ihr Töchter, helft mir klagen', waarin Bach de complexiteit van verraad en menselijke zwakheden verkent.

Als extra dimensie zal ik tijdens de lezing mijn gitaar gebruiken om specifieke elementen uit te lichten. De warme klanken van de gitaar voegen een persoonlijke touch toe aan de interpretatie van Bach's meesterwerk.

Ik nodig je uit om de Mattheuspassie op een vernieuwende manier te ervaren, waarbij geluid, beeld en de resonantie van de gitaar samenkomen om dit tijdloze meesterwerk in al zijn pracht te onthullen. Na deze lezing zul je wellicht de Mattheuspassie op een dieper niveau beleven en met een vernieuwde waardering naar dit meesterwerk luisteren.

1 les van 2 uur:

  • zaterdag 9 maart van 10:00 tot 12:00

Gebouw Volksuniversiteit
Nieuwegracht 41
3512 LE, Utrecht

O.K.P.T. (Olga) Franssen
“Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn” - Nietzsche

BEKIJK MIJN PAGINA >