Ary Velstra
Docent Persoonlijke ontwikkeling

Ary Velstra

Waarom zou jíj 2 x zo snel willen lezen en 3 maal beter onthouden? En waarom wil je een Second Brain?

Ary Velstra werkte als ICT professional, consultant, manager, directeur a.i. en trainer bij onder meer FrieslandCampina, Ahold, Sogeti, Unisys, Cap Gemini, Template Software en Drielingh. In verschillende rollen hielp hij organisaties en eindgebruikers hun mogelijkheden met  ICT hard- en software optimaal te benutten. En sinds een aantal jaar ook op tientallen Volksuniversiteiten.

Ary begon zelf pas in 1998 met snellezen en mindmappen toen hij ontdekte dat z'n dochter op deze manier veel betere studieresultaten haalde in veel minder tijd. Hij gebruikt zijn enorme ervaring, door in de trainingen waar mogelijk voorbeelden uit de praktijk te gebruiken. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en mede daardoor beklijft de kennis en vaardigheid uitstekend. Er is niets leuker dan samen met cursisten te ontdekken dat je veel effectiever informatie tot je kunt nemen en… ook nog terugroepen als je het nodig hebt.

In maar 3 lessen ontdekken we de technieken die je nodig hebt bij het sneller lezen én bij het onthouden. En we weten wat we moeten doen om ze toe te passen. Op die manier winnen we allemaal minstens een uur per dag en dat helpt enorm bij je studie, je werk, je carrière en vooral… voor je vrije tijd.

In de cursus “2x sneller lezen, 3 maal beter onthouden” leerden duizenden deelnemers hoe je een – back-up van je brein - maakt…

Sinds een paar jaar zijn er de boeken van Tiago Forte “How to Build a Second Brain”
Ik heb inmiddels  de boeken en heel veel extra materiaal bestudeerd en omgezet naar deze korte training.
Een volledig nieuwe cursus en een uitstekend vervolg op de snellees training.

Deelnemers aan deze cursussen zijn vaak midden in hun loopbaan, of zijn zelfstandig consultant en willen sneller de volgende stappen zetten. Anderen zijn al wat ouder en willen vooral slimmer onthouden. En verder doen vaak studenten mee die tijd willen overhouden voor het studentenleven.

Ary Velstra
Dit zijn de cursussen die ik bij de Volksuniversiteit geef: