Marieke Klaver
Docent Engels

Marieke Klaver

Conversation is where and when the magic happens.

Waar mijn voorliefde voor de Engelse taal en geschiedenis vandaan komt? Ik weet het niet, ik ben in Nederland geboren uit twee oer-Hollandse ouders. Maar al vanaf dat ik klein was vond ik alles Engels geweldig. Dat heeft geleid tot een deel van mijn studie aan een Engelse Universiteit, een baan in Londen en een periode als reisleider in Engeland en Schotland.

Reisleider in Groot-Brittannië zijn is fantastisch, maar je bent veel van huis en soms toch ook wat eenzaam te midden van al het moois dat het Verenigd Koninkrijk heeft te bieden. En zo ben ik toch het (hoger) onderwijs ingerold. Ik heb veel Business English en examentrainingen gegeven en nog steeds ben ik als freelancer werkzaam voor verschillende bedrijven en scholen.

Als je me vraagt: wat is je specialisme? Dan zeg ik spreekvaardigheid. Ik verzorg met veel plezier conversatielessen voor de Volksuniversiteit Utrecht and that’s where and when the magic happens.

Iedere keer weer is het geweldig om te zien hoe cursisten hun aanvankelijke schroom overwinnen en tegen het einde van de cursus met hun medecursisten vrijelijk over ook persoonlijke onderwerpen praten. Ik probeer mijn cursussen zoveel mogelijk af te stemmen op wat de cursisten willen leren. Samen bepalen we de onderwerpen en bijvoorbeeld in hoeverre grammatica een rol krijgt in de cursus. Zelf ben ik aardig creatief in het verzinnen van games en andere activiteiten voor de cursisten om mee aan de slag te gaan, maar het is ook fantastisch om te zien hoe sommige cursisten hun eigen creativiteit de vrije loop laten in het bedenken en uitvoeren van spreekvaardigheid opdrachten.

Feedback van mijn cursisten: Enthousiast – weet waar ze het over heeft – creatief – veilige omgeving om te spreken – gevoel voor humor

Hebben ze gelijk? Er is maar 1 manier om erachter te komen…..

Marieke Klaver
Dit zijn de cursussen die ik bij de Volksuniversiteit geef: