Nine Kullberg
Docent Creatief

Nine Kullberg

Met weinig tekenmateriaal en wat kennis van technieken kun je heel veel plezier hebben.

Ik heb de Lerarenopleiding Tekenen in Utrecht gevolgd en daarna de opleiding Museologie in Leiden. Ik heb projecten gedaan in het Tropenmuseum in Amsterdam en het Fries Museum in Leeuwarden. Inmiddels geef ik al bijna 25 jaar met veel plezier tekenlessen aan volwassenen. Sinds 2015 ook via de Volksuniversiteit Utrecht.

Zelf teken en schilder ik graag portretten naar model. Ik vind het ook heerlijk om met een tekenboekje op schoot, tijdens vakanties of een dagje uit, buiten te tekenen om vast te leggen wat ik zie en meemaak. Helemaal opgaan in je tekenwerk buiten, is voor mij het summum van vakantie. Dat gevoel wil ik graag delen.

Ik vind het mooi om anderen enthousiast te kunnen maken en om te zien dat ze ook de smaak te pakken krijgen. Met weinig tekenmateriaal en wat kennis van technieken kun je heel veel plezier hebben en al doende je vaardigheid vergroten. Het ontdekken van leren kijken en tekenen heeft dezelfde magie als leren lezen; er gaat een wereld voor je open. Ook eenvoudige dingen worden door ze te tekenen interessant. Omdat het op zoveel verschillende manieren kan, blijft het boeien. Je kunt je laten inspireren door kunstenaars en museumbezoek.

De cursus Tekentechnieken en Materialen draait om het plezier in leren kijken en verkennen van de uitdrukkingsmogelijkheden van verschillende tekenmaterialen. Diverse onderwerpen komen aan bod; het ruimtelijk weergeven van voorwerpen, portret, diepte en structuur in landschap.