Pieter van den Burg
Docent Culinair

Pieter van den Burg

“Het leven is te kort om slechte wijn te drinken “

Toen ik op 58 jarige leeftijd mijn management sterk wilde afbouwen heb ik naast mijn nog resterende  werkzaamheden veel  tijd genomen om zijn passie voor wijn meer invulling te geven. Ik heb diverse wijncursussen gevolgd, diploma ’s gehaald en mag me sindsdien sommelier noemen. Ik ben gestart  als  importeur voor wijnen uit een gebied waar hij al sinds zijn jeugd regelmatig komt: Alto Adige, voor sommigen beter bekend als SudTirol, Italië .

Ik vind het ontzettend leuk om mensen te vermaken en te adviseren met (h)eerlijke wijn. De grootste uitdaging vind ik altijd om bij een mooi gerecht een passende wijn te vinden, maar vaak doe ik het ook andersom. Ik heb zin in een mooi glas wijn en ga er iets passend bij maken/koken.

Naast directe (website) verkoop, doe ik via mijn “merknaam ”RejoiceWijn proeverijen in allerlei vormen voor zowel privé als zakelijke gezelschappen waar op informele wijze unieke wijnen worden geproefd en achtergronden van de wijn, de producent, de omgeving en de regio toegelicht. Na mijn cursus weet je meer over je eigen smaak en kan je zelf een menu samenstellen met passende wijnen.