Cursuscode: VC324

Cursus Chinees Schilderen en Kalligraferen

Cursuscode: VC324

Chinees schilderen en kalligrafie behoren tot de oudste kunstvormen ter wereld en worden beoefend met speciale penselen, inkt en verf op rijstpapier of zijde. Chinezen beschouwen deze schilderkunst ook als een meditatievorm en daarom gunstig voor de gezondheid, ontspanning en concentratie. Tegenwoordig is deze kunstvorm niet alleen populier in Azië, maar ook in het Westen. Veel Westerlingen zoeken hun inspiratie en innerlijke rust bij de techniek van het Chinese schilderen en kalligrafie. Beginners leren eerst de penseelhouding en inktpenseelstreken via de Chinese kalligrafie. Daarna de basistechniek van bamboe, bloemen, vogels, landschappen of Chinees kalligraferen.Gevorderden leren de klassieke en ook moderne Chinese composities schilderen. Daarna het werken met thema ‘De vier seizoenen en Chinese waaier te schilderen’. De docent studeerde zowel in China als in Nederland aan de kunstacademie. Zij beoefent al vele jaren de Chinese schilderkunst en schrijft hierover ook lesboeken. Kijk voor enkele voorbeelden op www.vu-Utrecht.nl of www.china-art.nl.
Materiaal:ca. € 62,00 voor schildermateriaal (niet verplicht, cursisten kunnen ook eigen geschikt gereedschap meenemen), werkboek € 8,-.

Maximaal 12 deelnemers.

Zaterdag 2 februari 2019
5 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. R. (Ruomei) Tan
Materiaal: ca. € 60,00 voor schilder materiaal (niet verplicht, cursisten kunnen ook eigen geschikt gereedschap meenemen), werkboek € 8,-.
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
R. (Ruomei) Tan