2 keer zo snel lezen, 3 maal beter onthouden

2 keer zo snel lezen, 3 maal beter onthouden

Cursus

€ 130,00
De inschrijving voor deze cursus is op dit moment niet geopend.

Cursus

2 keer zo snel lezen, 3 maal beter onthouden

In dit jachtige tijdperk neemt de hoeveelheid informatie alsmaar toe. Er zijn methoden om hier effectiever mee om te gaan. Snellezen/geheugentraining/mindmappen hebben een goede samenhang want ze gebruiken dezelfde basistechnieken.

Snellezen laat je informatie die je leest sneller in je opnemen. Geheugentraining leert je die informatie langer en slimmer onthouden. Mindmaps zijn als het ware spiekbriefjes waarmee je weggezakte informatie snel en effectief weer terughaalt. Snellezen verdubbelt meetbaar uw leessnelheid met een goed begrip van de inhoud door het toepassen van de meest recente technieken op het gebied van snellezen. In deze intensieve snelleestraining leert u niet alleen sneller te lezen, maar ook hoofd- en bijzaken te scheiden en doeltreffend tot de kern van de zaak door te dringen. Deze intensieve training is gebaseerd op een nieuwe methode die hersenen en ogen effectiever laten samenwerken. Tijdens de training oefent u met praktische voorbeelden. Door een aantal tests krijgt u inzicht in uw manier van lezen en verwerken van informatie. Op basis daarvan bepaalt u welke leesaanpak voor u het beste resultaat oplevert.

Geheugentraining: Als u uw geheugen scherp wil houden en technieken wilt leren om uw geheugen te verbeteren.  Uw geheugen is bepalend voor succes en vreugde. Bovendien heeft uw geheugen een directe betrokkenheid bij het oplossen van problemen, bij creativiteit en bij elke proces dat verbeeldingskracht vereist. Het is mogelijk om uw geheugen te verbeteren door te weten hoe het werkt en geheugentechnieken toe te passen. U leert de drie verschillende typen geheugen: het zintuigelijk geheugen, het korte termijn geheugen en het lange termijn geheugen. We leren geheugentechnieken zoals: een systeem om getallen te onthouden en het Roman Room of LOCI systeem om zaken in een bepaalde volgorde te onthouden.

Mindmapping: Als u op snelle en creatieve wijze uw gedachten wilt ordenen en in lijn brengen met uw ideeënstroom. Bijvoorbeeld: het voorbereiden van presentaties; goed luisteren en onthouden; effectiever met tijd kunnen omgaan; het maken van een opzet voor een brief, rapport of voorstel; het plannen van een project, een reis- of verkoopgesprek; het leren van een taal of samenvatten van een boek; het oplossen van een probleem of; het maken van aantekeningen bij een bespreking, training of interview. We denken en praten allemaal sneller dan we kunnen schrijven. Vaak ontvangen we een overvloed aan informatie. Hoe kunt u nu op eenvoudige en heldere wijze notities maken zonder de kern van het verhaal te verliezen? En loopt u ook wel eens over van ideeën of verliest u het overzicht? Hoe kunt u dit nu helder maken voor uzelf en eventueel ook voor anderen? MindMapping is een creatieve denk- en notitiemethode, waarbij u het onderwerp centraal plaatst, om van daaruit een netwerk van sleutelwoorden en symbolen op te bouwen. Zo ontstaat een kaart (Map) van uw gedachtepatronen (Mind).Het cursusmateriaal à € 5,- rekent u af in de les met de docent.

Maximaal 14 deelnemers.

 

DEZE VIND JE WELLICHT OOK LEUK