Een adembenemend natuurfenomeen, het noorderlicht

Een adembenemend natuurfenomeen, het noorderlicht

Lezing

€ 25,00

Kies startdatum

Lezing

Een adembenemend natuurfenomeen, het noorderlicht

Het noorderlicht, poollicht of Aurora Borealis is een natuurfenomeen dat relatief weinig mensen gezien hebben maar wat velen graag eens zouden willen zien. Het schitterende en mystieke kleuren spektakel aan de hemel heeft een enorme aantrekkingskracht op veel mensen.

In Nederland is het recentelijk een aantal malen te zien geweest, iets wat niet heel erg vaak gebeurt. Mooie foto’s verschenen er van in kranten en op het internet en het bereikte zelfs het NOS journaal. De meeste mensen zagen het echter niet, omdat ze het niet op tijd wisten, of omdat ze zich niet op een goede locatie bevonden om het te kunnen zien. Voor al diegene die geïnteresseerd zijn geraakt in het poollicht is deze lezing bedoelt. Wat is het poollicht eigenlijk en waar, wanneer en hoe kun je dit het beste gaan zien? In deze lezing gaan we diep in op het ontstaan van het poollicht en waarom het in de noordelijke gebieden rond de poolcirkel vaker en in het algemeen ook spectaculairder dan in Nederland te zien is. Ook zullen we bekijken hoe het poollicht mooi te fotograferen is en hoe je een reis naar het noorderlicht het beste zou kunnen plannen.

1 lessen van 1 uur ,0 dagen per week:

  • woensdag 27 november van 19:30 tot 21:30

Gebouw Volksuniversiteit
Nieuwegracht 41
3512 LE, Utrecht

thumb

J. (Jan) Belgers
Het blijft fantastisch om met geïnteresseerde mensen de poolgebieden te bezoeken en mijn passie voor deze extreme gebieden te delen.

BEKIJK MIJN PAGINA >