Workshop fermenteren bij Volksuniversiteit Utrecht
Fermenteren

Fermenteren

Workshop

€ 68,00

Kies startdatum

Workshop

Fermenteren

Lijkt het je leuk om te leren hoe je zelf eenvoudig de lekkerste groente (zoals zuurkool) fermenteert?  Tijdens deze workshop focussen we ons op de basis van fermentatie. Wil je gaan beginnen met fermenteren van je eigen groente, fruit of drinken? Of ben je onlangs begonnen met fermenteren en kan je wel wat hulp gebruiken? Leuk, meld je aan!

Ben je benieuwd naar wat je gaat doen? Je leert nieuwe dingen over fermentatie, je maakt een aantal lekkere producten (welke je mee naar huis neemt) én je hebt een leuke tijd.

Programma: 

  • Introductie en korte kennismaking
  • Je krijgt antwoord op vragen zoals; Wat is fermenteren? Wat kan je er allemaal mee? Wat zijn de voordelen van fermentatie?
  • Je leert een aantal basistechnieken
  • Je gaat zelf aan de slag met 3 gerechten (zuurkool, kimchi en een ander leuk recept)
  • Je maakt plezier:)!

Tijdens de workshop maken we 3 producten. Na de workshop neem je jouw producten mee naar huis.

  • Zuurkool
  • Kimchi
  • Product met producten uit het seizoen 

Goed om te weten: Voor deze workshop vragen we je om zelf alle ingrediënten en 3 schone/uitgekookte weckpotten (minimaal 1 liter tot maximaal 2 liter per stuk) mee te nemen

Goed om te weten: Voor deze workshop vragen we je om zelf alle ingrediënten en 3 schone/uitgekookte weckpotten (minimaal 1 liter tot maximaal 2 liter per stuk) mee te nemen

Boodschappenlijstje (per persoon of per huishouden):

  • 3 schone/uitgekookte weckpotten (minimaal 1 liter tot maximaal 2 liter per stuk.)
  • 1 Chinese kool
  • 1 spitskool of witte of rode kool (rode kool geeft het kleurrijkste resultaat😊)
  • 1 bosje radijsjes (Of rettich of een koolrabi)
  • 1 pak bosui
  • 1 prei
  • 1 groot stuk gember (ongeveer 50 gram)
  • 5 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 winterpenen

1 bijeenkomst van 3 uur:

  • donderdag 29 januari van 12:45 tot 15:45

Voor deze workshop vragen we je om zelf alle ingrediënten en 3 schone/uitgekookte weckpotten (minimaal 1 liter tot maximaal 2 liter per stuk) mee te nemen

Boodschappenlijstje (per persoon of per huishouden):

  • 3 schone/uitgekookte weckpotten (minimaal 1 liter tot maximaal 2 liter per stuk.)
  • 1 Chinese kool
  • 1 spitskool of witte of rode kool (rode kool geeft het kleurrijkste resultaat😊)
  • 1 bosje radijsjes (Of rettich of een koolrabi)
  • 1 pak bosui
  • 1 prei
  • 1 groot stuk gember (ongeveer 50 gram)
  • 5 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 winterpenen

Gebouw Volksuniversiteit
Nieuwegracht 41
3512 LE, Utrecht

/storage/teachers/f76a64963da78628b9695f3c3e508384.jpg

Heleen Eilander
In de moestuin zie je hoe kleine stappen in de aarde grote verschillen maken voor mens, plant en dier.

BEKIJK MIJN PAGINA >