Mini cursus Chinees en Japans schilderen en kalligraferen

Mini cursus Chinees en Japans schilderen en kalligraferen

Cursus

€ 68,00
Kies startdatum

Cursus

Mini cursus Chinees en Japans schilderen en kalligraferen

Heb jij behoefte aan ontspanning en ben je graag creatief bezig? Doe mee met deze mini-cursus en leer meer over de Chinese en Japanse schilderkunst. In deze cursus wordt een meditatieve manier van schilderen gebruikt.

De Chinese en Japanse schilderkunst hebben een lange geschiedenis. In beide vormen wordt geschilderd met speciale penselen, inkt en verf, op rijstpapier of op zijde. De basis van de Chinese en Japanse schilderkunst ligt bij de Chinese kalligrafie. Door de eeuwen heen zijn er in China allerlei schilderstijlen ontstaan, zowel in monochroom inkt-schilderen als in het kleurrijke contour schilderen. Benadrukt worden poëzie, eenvoud en in de weergave simplificeren tot de essentie.

De bekende Japanse Sumi-E, is schilderen met zwarte inkt. In deze cursus wordt een meditatieve manier van schilderen gebruikt. Voor mediteren is geen talent vereist. In principe kan iedereen het beoefenen.

De kunstzinnige vorm van het klassieke Zen-schilderen, poëtische kalligrafie tot het hedendaagse moderne kunst uit China en Japan is fascinerend om te beoefenen. Ontdek het allemaal tijdens deze cursus. De cursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. De werkwijze is gebaseerd op eigen vrije ontwikkeling.

 

Materiaalkosten: €20,-  voor 2 lessen.

Attentie: deze materiaal zijn alleen voor de beginners geldig. Zodat ze mijn schildermateriaal kunnen gebruiken.
De gevorderden hebben al eigen schildermateriaal. Ze kunnen eigen schildermateriaal meenemen en gebruiken.

 

 

2 lessen van 3 uur:

Zaterdag 13/04/2024 - 10:00 uur.
Zaterdag 20/04/2024 - 10:00 uur.

Gebouw Volksuniversiteit
Nieuwegracht 41
3512 LE, Utrecht

Ruomei Tan
Mijn lesmethode is mediteren met penseel en inkt.

BEKIJK MIJN PAGINA >