Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Mens en maatschappij

Onze cursussen mens en maatschappij bieden handreikingen voor een bewuster en fijner leven. Zo kunt u bij Volksuniversiteit Utrecht leren om uw geest op te ruimen of uw huis. Bouw meer zelfvertrouwen op met een gezonde huid of met een mooie uitstraling dankzij een cursus visagie of een make-up workshop. Ontspan uw lichaam door een cursus ontspanningsmassage of leeg uw geest met behulp van een cursus loslaten.

Vindt u het leuk om na te denken over moeilijke thema’s of ethische vraagstukken? Probeer dan de cursus filosofie of klimaat verandering waar er spits en speels getracht wordt om zaken als geluk, de aarde, de zin van het leven en de vier windstreken te doorgronden. Lijkt het u leuk om hiermee bezig te zijn? Schrijf uzelf dan nu in voor een van de cursussen van de Volksuniversiteit Utrecht.

Onze slogan: "Verbeter de wereld en begin op de Nieuwe Gracht 41.”

Lees meer
Binnenkort: Filosofie / pop. wetenschappelijk
Cursus Filosofie in het dagelijk... 11 x op Wo. 15-09-2021 10:30 - 12:30
Cursus Filosofie van het zelf 6 x op Wo. 15-09-2021 19:30 - 22:00
Cursus Filosofie in het dagelijk... 11 x op Do. 16-09-2021 13:00 - 15:00
Cursus Filosofie van het lichaam 6 x op Vr. 17-09-2021 10:00 - 12:30

Volksuniversiteit Utrecht heeft een aantal cursussen en workshops beschikbaar die zich richten op de geest. Deze cursussen zijn onder andere geschikt voor mensen die zich als persoon willen ontwikkelen en plezier, betekenis en betrokkenheid in het leven willen hervinden. Maar ook als u meer wilt leren over het gedrag van huisdieren, of als u wilt leren omgaan met hoogsensitiviteit kunt u bij ons terecht. Het aanbod wisselt regelmatig, op onze website vindt u het huidige aanbod cursussen. Schrijf u vandaag nog in voor één van onze cursussen.

Lees meer
Binnenkort: Geest
Cursus kattengedrag 5 x op Di. 28-09-2021 19:00 - 21:00

Beweging is goed voor uw fysieke, maar ook voor uw geestelijke conditie. De cursussen voor lichamelijke beweging van Volksuniversiteit Utrecht staan in het teken van leren ontspannen en beter leren omgaan met uw lichaam. In de cursussen Tai Chi en Yoga leert u bijvoorbeeld hoe u door middel van vloeiende bewegingen kunt ontspannen. Bij een danscursus leert u hoe u met uw lichaam moet omgaan tijdens het dansen en bewegen. Daarnaast is ook het uiterlijk erg belangrijk. U kunt uzelf bijvoorbeeld beter leren kleden tijdens een workshop kledingadvies of leren om betere kledingcombinaties te maken tijdens een cursus garderobeplanning.

Lees meer

Opvoeden is een kunst. Bij de Volksuniversiteit kunt u deelnemen aan oudercursussen. Laat u inspireren en begeleiden in de maatschappelijke opdracht van de opvoeding.

Lees meer