Cursuscode: ZT700

Cursus Nederlands spreken [A2 +] 1x per week

Cursuscode: ZT700

In de lessen gaan we spreken in kleine groepjes of in tweetallen. Soms krijg je correcties van de docent, maar dat kan niet altijd. Het gaat om vloeiender leren spreken, makkelijker je woorden vinden en grammatica een beetje meer automatisch gebruiken. We gaan dus geen grammatica uitleggen of herhalen.

We praten over allerlei onderwerpen, die je natuurlijk ook zelf kunt voorstellen. We oefenen met discussiëren, een beetje presenteren, en verschillende situaties op bijvoorbeeld je werk.

Huiswerk kan bestaan uit opdrachten om een tekst te lezen of een filmpje te kijken, waar we over gaan praten in de les, of dat je “in het echt” een opdracht moet doen.

De lessen zijn allemaal online.

Deze KIT kun je alleen volgen na toestemming van je docent (van de module die je volgt) of na een intake, als je nu geen les op de Volksuniversiteit volgt.

Dinsdag 11 mei 2021
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C. (Charlotte) Mayenburg
Locatie: Online (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Charlotte) Mayenburg
Als ik terugkijk, dan ben ik al mijn hele leven een taalfanaat. Ik hou van jongs af aan van lezen, rijmen en spelen met woorden, en dat is nooit overgegaan. Niet gek dus dat ik Taalwetenschap ben gaan studeren, binnen de studie Liberal Arts and Sciences in Utrecht. Als NT2-docent help ik mensen met hun taalontwikkeling, en hoop ik mijn liefde voor taal over te brengen, zodat het Nederlands ook hun eigen taal wordt. Ondertussen leer ik veel van mijn cursisten over hun taal, cultuur of beroep. Ik kijk er dus altijd naar uit om nieuwe cursisten te leren kennen. Hopelijk tot ziens in de les!