Cursuscode: VAK033

The American Dream: architectuur voor een ideale samenleving

Cursuscode: VAK033

De VS was in de 20e eeuw voortrekker op het gebied van architectuur en stedenbouwkundige trends, waarbij er een sterk geloof was in de maakbare samenleving. Zo ontstond hier de wolkenkrabber als gevolg van bouwgrond schaarste en nieuwe technische ontwikkelingen en zijn snelwegarchitectuur en het ontstaan van grote buiten stedelijke winkelcentra typisch Amerikaanse ontwikkelingen. Maar kan je een samenleving vanaf de tekentafel ontwerpen? En wat waren haar grootste successen? En niet te vergeten, waar ging het soms mis en wat kunnen we daar van leren?
Deze trends hebben een enorme invloed gehad op de ontwikkeling van Nederlandse steden en ons denken over stedenbouw.  We gaan in op deze ontwikkelingen aan de hand van voorbeelden uit heel Amerika. En naast de bekende architectuur van toparchitecten, komen ook minder bekende, maar niet minder opvallende voorbeelden aan bod.

Dinsdag 13 april 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. S. (Suzanne) Roelofs
Locatie: Online (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
S. (Suzanne) Roelofs
Drs. Suzanne Roelofsis architectuurhistoricus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (2002). Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus en ontwikkelt & geeft lezingen, arrangementen en reizen op het gebied van (met name) moderne architectuur. Dit doet ze zowel voor diverse culturele organisaties en reisorganisaties, als via haar eigen bedrijf, sinds 2013 Building Stories geheten.