Cursuscode: ZC300

Cursus Albast, werken met licht

Cursuscode: ZC300

Een cursus albast, werken met licht

In de 4-daagse cursus leer je de eigenschappen van deze bijzondere steen kennen. De meest in het oog springende daarvan is de transparantie. Albast is een wat zachtere steensoort die zowel voor beginners als voor meer gevorderde cursisten prima te bewerken is. De steen is in diverse kleuren en formaten bij de vakhandel te koop.

Speciaal voor deze cursus kan een bezoek worden gebracht aan De Hazelaar Art Supplies in Soest, zodat je zelf een steen aan kan schaffen. De prijs voor albast is ong. € 2.50 p.k. Op dinsdagmiddag organiseren we een excursie naar De Hazelaar, je kunt ook op een eigen tijd daarheen gaan om je steen te kopen. De cursus wordt gegeven in de tuin van de volksuniversiteit aan de Nieuwegracht.

Al het gereedschap wat nodig is om de steen te bewerken is op de VU aanwezig, zoals hamers, beitels, een bok en middelen om de steen af te werken.

Zelf meebrengen: een schort, veiligheidsbril en dichte schoenen.

De cursus is inclusief lunch.

Woensdag 30 juni 2021
4 lessen van 6 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C. (Cissy) van der Wel
Locaties: Gebouw Volksuniversiteit, , Gebouw Volksuniversiteit, , Gebouw Volksuniversiteit, , Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Cissy) van der  Wel
C. (Cissy) van der Wel
Cissy van der Wel werkt sinds 1995 als zelfstandig beeldhouwer in steen en is daarnaast ook docent. Zij was o.a. 15 jaar vakkracht beeldhouwen in steen bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Zij deelt graag haar passie voor steen en begeleid ieder op zijn/haar eigen niveau naar werkstuk waar je trots op kan zijn. Je kunt op cissyvanderwel.nl het werk van Cissy bekijken. In de Openbare ruimte kun je de lantaarnconsole Maria van Pallaes zien aan de Nieuwegracht.